Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sommerstedbrand.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sommerstedbrand.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

subscribe: Posts | Comments

Akutbilens venner

Akutbilens venner

I Sommersted har en ny forening lige set dagens lys – nemlig “Akutbilens Venner”.

Formålet med foreningen er, at være Sommersted Frivillige Brandværn behjælpelige med at søge midler til den videre drift af akut-førstehjælpsbilen. Det er nødvendigt, da Sommersted Frivillige Brandværn ikke modtager nogen form for offentlig støtte til akut-førstehjælpsbilen. Situationen er nu, at brandværnets udgifter til akut-førstehjælpsbilens drift er større end hvad der har kunnet indsamles – et forhold der gør, at hvis ikke der kommer en form for hjælp, så må driften indstilles.

Det vil være meget kedeligt for Sommersted og omegn, hvis der ikke længere er en akut-førstehjælpsbil i området. Akut-førstehjælps beredskabet har allerede hjulpet mange, og har også gjort en stor forskel mange gange. Den er med til at skabe tryghed i et mindre landsby samfund, som ikke altid lige har en ambulance holdende ved byskiltene.

Situationen er kort beskrevet, at hvis der ikke snart findes nogle midler til akut-førstehjælpsbilen, så må driften indstilles. Det koster penge at holde akut-førstehjælpsbilen kørende – både til den direkte drift og vedligeholdelse, men også til ilt m.m. som bruges under udrykningerne. For at føje spot til skade, så står bilen også snart for udskiftning. Det er en bil, der blev købt brugt da beredskabet startede, og blev sat i stand af brandværnets medlemmer, men nu kan den snart ikke mere.

Der er derfor brug for en kreds af interesserede, som vil være med til at danne en vennekreds, som kan støtte op om akut-førstehjælpsberedskabet i Sommersted, og som vil være med til at søge fonde og tilsvarende for at sikre den videre drift af akut-førstehjælpsbilen i Sommersted fremover.